Dos niños, uno a la izquierda contento con la boca abierta y el otro mirando fijamente al fotógrafo.

EL MEU FILL TÉ NÒDULS EN LES CORDES VOCALS

El meu fill té set anys i té nòduls en les cordes vocals. Va a logopèdia per a rehabilitació. La logopeda em diu que ha de fer exercicis a casa però al xiquet no li agrada i jo no estic segura de com he de corregir-se'ls. La meua pregunta és si és necessari fer estos exercicis o no.

Si la logopeda prescriu la realització d'uns exercicis, estos han de fer-se. La modificació d'uns hàbits motors no pot basar-se tan sols en les accions realitzades en la sessió de logopèdia, que habitualment duren entre 30 i 45 minuts una vegada per setmana. El cos necessita realitzar moltes vegades un nou gest per a incorporar-ho en el seu repertori i que siga més eficaç que l'antic i ho substituïsca. En els tractaments de veu és necessari exercitar els nous gestos i noves veus.

Però cal assegurar que el xiquet i els seus pares tenen tota la informació necessària per a realitzar-los de la manera més correcta possible i que s'entenguen com una activitat beneficiosa i agradable. Cal demanar a la logopeda que explique els motius i procediments per a fer bé els exercicis.

Al meu parer, l'ideal és que un xiquet de set anys prenga la responsabilitat dels exercicis a casa i que els pares ho observen com un joc i no com uns deures o, menys encara, com un castic.

 

Per al Col·legi Oficial de Logopedes de la Comunitat Valenciana:

 Dr. Josep M. Vila-Rovira, logopeda col·legiat nº08004. Universitat Ramon Llull

-----------------

Pot trobar més informació tècnica sobre açò en els llibres següents:

 Bustos, I. (2000): Trastornos de la voz en edad escolar. Málaga: Aljibe.

Vila, J. M. (2009) Guía de intervención logopédica en la disfonía infantil. Madrid: Síntesis.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *